Kinderyoga

Kinderen van 4-12 jaar kunnen bij magic of balance in een fijne omgeving ontspannen en bewegen. Bij kinderyoga staat plezier voorop en niet als eerst de techniek en prestatie. In de yoga lessen gaan we op een leuke, fijne, speelse manier aandacht besteden aan yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, samen werken in tweetallen of groepsverband, omgaan met emoties, creativiteit en nog veel meer moois. Belangrijke vragen die tijdens de les aan de orde komen zijn: wat kan ik, wat wil ik, wat voel ik, waar liggen mijn grenzen en hoe kan ik mijn grenzen een beetje verleggen. In een veilige omgeving beweegt elk kind binnen zijn of haar eigen mogelijkheden. Tijdens de eind ontspanning gebruik ik mijn klankschalen en andere instrumenten en vertel ik een verhaal met een boodschap. Aan het eind van de les vragen de kinderen zelf of ze de eind ontspanning in mogen. En zelfs de kinderen die zich wat drukker voelen, komen helemaal tot rust. Het voelt  alsof er magie ontstaat.

Waarom kinderyoga

Tegenwoordig leven we in een drukke maatschappij met veel prikkels. Ik zie bij mijn eigen kinderen dat de wereld om hun heen veel van ze vraagt. Ze krijgen het steeds drukker en worden dagelijks overspoeld met allerlei prikkels en keuzes. Ook de beeldschermen waar ze op kijken vraagt de nodige prikkelverwerking. En hoe leuk de meeste dingen ook zijn: je kind is continu bezig met het verwerken van informatie.

Hoe jong kan je onze kinderen maar alvast begeleiden hoe ze hiermee om kunnen gaan. Helaas wordt ze dat niet op school geleerd. Ze leren hoe ze hun hoofd moeten gebruiken om te leren, maar niet hoe ze er goed voor kunnen zorgen. Voor ons als ouders is het verwerken van de drukte en de prikkels vaak al lastig. Hoe houd jij jezelf in balans? Vaak denk ik dan ook: had ik de handvaten zo jong maar mee gekregen. Daarom wil ik kinderen graag yoga mee geven. Kinderyoga kan rust bieden in het drukke schema en met de prikkels die ze ervaren. Ik zie hoe kinderen opbloeien en het met veel plezier thuis vertellen en laten zien aan hun ouders, wat ze allemaal hebben geleerd tijdens de yogalessen. Dat geeft mij een heel liefdevol dankbaar gevoel, dat ik ze dit mag meegeven en het liefst wil ik dit overbrengen aan zoveel mogelijk kinderen.

Boek een proefles voor €5. In de maand mei en juni is de proefles gratis

 

Je kan de kinderyoga ook boeken voor:

- Op de BSO

- Op school

- Voor een kinderfeestje

Neem contact  met mij op voor de mogelijkheden